Virtuvinis kombainas yra vienas iš tų virtuvės įrenginių, kurių ir labai norisi, ir dėl kurių labiausiai dvejojama, nes atrodo tuos pačius rezultatus galima pasiekti ir kitais įprastais įrankiais. Visgi, profesionalūs virtuvės šefai arba tiesiog daugiau laiko virtuvėje praleidžiančios moterys pripažįsta, jog virtuvės kombainas yra puiki investicija. Tačiau jei nuspręsite, jog virtuvės kombainas jums tikrai reikalingas, pirmiausia reikia žinoti pagal kokius kriterijus jį rinktis. Tuo labiau, jog pasižvalgius el.parduotuvėse, virtuvės kombainų tikrai didelė pasiūla, štai pavyzdžiui B-a.eu parduotuvėje jų net 129 skirtingi modeliai iš 22 skirtingų gamintojų: https://www.b-a.eu/c1714/Virtuviniai-kombainai
Galingumas
Prietaiso galingumas yra vienas iš tų parametrų, kurie aktualūs perkant bet kurį prietaisą namams. Įprastai virtuvės kombainų galia prasideda nuo 250 vatų ir siekia apie 700, tačiau galingiausi, modernūs ir dideli prietaisai gali būti ir 1000 vatų galios. Tačiau renkantis pagal galią, svarbu atkreipti dėmesį ir į indų dydį. Ypač jei žvalgotės mažyčio prietaiso, ir bijote mažos galios. Optimalūs virtuvės kombainų indų dydžiai ir prietaiso galia:
- 1,5 l: ~300 vatų galia
- 2 l: ~400 vatų galia
- 3 l: ~700 vatų galia
Variklio greitis
Nuo variklio greičio priklausys kaip greitai produktai suksis dubenyje – lėtesnis variklis maišo, greitas smulkina. Paprastai virtuviniai kombainai turi nuo dviejų iki keturių greičių. Todėl pagalvokite ar jūs dažniau maišysite produktus ar norėsite smulkinti ir pagal tai rinkitės kiek ir kokio greičio jums reikės.
Indelių tūris
Jau kalbėjote apie indelių tūrį renkantis optimalią kombaino galią, tačiau pats indelio tūris žinoma priklauso nuo gaminamo maisto kiekio. Jei gyvenate viena ir dažniausiai maistą gaminate sau, tuomet užteks mažesnio indo, tačiau jei šeima didelė arba dažnai gaminate svečiams, tuomet reikėtų pagalvoti apie didesnės talpos indą. Kai kurie modeliai turi skirtingų dydžių ar kelis indelius, kurie praverčia gaminant kelis patiekalus vienu metu – tiesiog nereikia nieko plauti norint pereiti prie kito patiekalo ruošos arba gali paskirti skirtingus indelius skirtingoms produktų grupėms, itin pravertu turėti atskirą indą mėsos apdorojimui.
Peiliukai
Ne ką mažesnį vaidmenį atlieka virtuvinio kombaino peiliukai. Jie tradiciškai yra (ir turi būti) nerūdijančio plieno. Geresniuose modeliuose peiliukai būna padengti specialiai danga, kuri saugo nuo nusidėvėjimo, jie ilgiau išlieka aštrūs ir nereikia jų galąsti. Atkreipkite dėmesį į tai kokie peiliukai įeina į virtuvinio kombaino komplektaciją. Būtent nuo peiliukų kiekio ir rūšių priklauso kiek funkcijų atliks virtuvės kombainas. Juk norėtųsi kuo daugiau. Visgi daugiau nereiškia geriau. Kuo daugiau peiliukų, daugiau funkcijų, tuo aparatas yra brangesnis. Apsispręskite kokių funkcijų jums būtinai reikia – tai leis sumažinti pasirinkimų skaičių.